De ce să alegi cosmeticele coreene

De ce să alegi cosmeticele coreene

Probabil ai auzit de cosmeticele coreene, asta dacă nu ești deja îndrăgostită de acestea și le folosești de ceva timp. Recunoaștem că odată încercate, este greu să te întorci la cosmeticele banale pe care le-ai folosit înainte. Din momentul în care le-ai aplicat pe ten, se simte calitatea superioară a ingredientelor, din proprie experiență pot spune, am simțit cum pielea mi-a mulțumit.

Și totuși, cu ce sunt superioare acestea față de restul?

Scurtă istorie a cosmeticelor coreene

Acum mii de ani, agricultura era și încă este cea mai importantă activitate a coreenilor. Vară sau iarnă, activitatea agricolă era de neoprit. În timpul sezonului văratic al anului, când majoritatea ne alegem cu arsuri solare, coreeni aplicau  ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii, calmante și hidratante: Centella Asiatica, extract de Floare Camellia, Fasole Mung, Orez sau extract de Tamanu. Încă de pe atunci, extractele naturale folosite și astăzi în cosmeticele coreene, au fost testate și dovedite eficiente. 

Cosmeticele coreene au luat naștere din natură și din nevoia de a trata diverse afecțiuni ale pielii.

Motive pentru care să alegi cosmeticele coreene 

  • Inovație și tehnologii avansate

Coreeni sunt într-o continuă căutare de ingrediente de calitate și sunt extrem de exigenți și prudenți atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și de gradul de toxicitate pe care acestea le-ar putea avea asupra organismului.

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud nu permite utilizarea în procentaje dăunătoare a ingredientelor care pot fi toxice asupra organelor. 

Din acest motiv, companiile investesc constant în cercetare și dezvoltare pentru a crea produse inovative și unice care să se ridice la exigențele impuse de guvern.

Există o varietatea de cosmetice coreene inovatoare care au ajuns populare în toată lumea: BB cream-urile, măștile de față tip șervețel sau cremele de față cu extract de melc sau Centella Asiatica.

  • Ingrediente atent alese

Cosmeticele coreene sunt create pentru a avea efect asupra tuturor tipurilor de ten și pentru a rezolva diverse probleme ale pielii, tocmai de aceea ingredientele și formula acestora joacă un rol important în eficiența lor. 

Aceste cosmetice sunt considerate superioare față de restul deoarece conțin ingrediente active naturale care s-au dovedit a avea un efect spectaculos asupra pielii: Centella Asiatica, extract de Mușețel,  extract de Ceai Verde, extract de Melc, extract de Propolis, Orez, Aloe Vera etc.. 

Totodată, cosmeticele coreene au venit cu ingrediente inovative și demonstrate clinic, Acidul Hialuronic, Volufiline, Idebenone, E.G.F (factorul de creștere epidermică), Peptidele și multe altele. 

  • Calitate la preț accesibil

Cosmeticele coreene au un raport calitate/preț excelent. Indiferent de tipul de produs și de ingredientele active, acestea au un preț accesibil pentru toată lumea. 

Rutina coreeană de îngrijire în 10 pași

Se consideră că o rutină corectă de îngrijire a pielii coreeană este formată din 10 pași. Aceasta a devenit populară în Coreea în anii 1960, coreeni devenind conștienți de atenția și îngrijirea corespunzătoare pe care trebuie să o acorde corpului. Aplicarea corectă a cosmeticelor curăță, pregătește și hrănește pielea pentru un aspect sănătos și tânăr al tenului.

Citește articolul despre rutina de îngrijire a pielii coreeană pentru a afla ce fel de produse să achiziționezi și cum să le folosești corect.

  • Folosirea unui ulei de curățare: pentru înlăturarea impurităților și a machiajului;
  • Folosirea unui gel de curățare pe bază de apă: pentru înlăturarea impurităților rămase în piele și a sebumului în exces;
  • Folosirea tonerului: pentru a restabili pH-ul pielii și a o pregăti să absoarbă următoarele produse aplicate;
  • Folosirea unor esențe: pentru regenerarea și calmarea pielii;
  • Folosirea unor tratamente (seruri sau fiole): pentru tratarea diferitelor probleme ale tenului;
  • Folosirea unei creme de ochi: pentru reducerea cearcănelor și a liniilor fine;
  • Folosirea unei creme hidratante: pentru a sigila toate substanțele aplicate și o hidratare intensă a pieliii;
  • Folosirea SPF-ului:  pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UVA/UVB, acestea fiind principala cauză pentru îmbătrânirea prematuă a tenului.

Concepții greșite despre cosmeticele coreene

  • Pentru a avea o piele sănătoasă, trebuie să aplici cei 10 pași din rutină

Nu trebuie să ai o rutină formată din 10 pași. Pot fi cinci, zece sau chiar mai mulți. Important este să-i oferi pielii tale ce are nevoie. Cel mai important lucru este să fii consecventă. Indiferent de câți pași are rutina ta de îngrijire a pielii, important este să fii constantă în aplicarea acestora, în fiecare dimineață și seară. Iar tenul tău îți va mulțumi!

  • Cosmeticele coreene sunt doar pentru asiatici

Fals! Tot ce trebuie să faci este să găsești produsele care sunt potrivite tipului tău de ten: mixt, gras, sensibil, acneic, uscat etc.. Coreeni se confruntă cu aceleași probleme pe care majoritatea le avem, deci oricine poate folosi cosmetice coreene. 

  • Femeile și bărbații trebuie să folosească produse diferite

Cosmeticele coreene sunt recomandate atât femeilor cât și bărbaților. Indiferent, pielea tuturor are nevoie de îngrijire și atenție, pentru o piele sănătoasă și tânără.

  • Crema cu protecție solară este necesară doar în zilele cu soare puternic

Unul din secretele coreenilor pentru o piele tânără este folosirea unei creme de față cu protecție UVA/UVB în fiecare zi din an. Ba mai mult, aceștia folosesc protecție solară și în casă. Din păcate, razele solare trec prin geam, iar dacă vei sta lângă o fereastră pentru un timp îndelungat, vei fi expus/ă la raze dăunătoare pielii. Așadar, fie că afară este soare sau nu, folosește o cremă cu factor de protecție solară. Vei observa beneficiile acestui obicei peste câțiva ani.

Concluzii

Grija și atenția oferită pielii noastre este un stil de viață sănătos. Fiecare dintre noi poate avea o rutină de îngrijire a pielii care să ne aducă beneficii pe termen lung, indiferent de vârstă sau sex.

Potrivit Euromonitor, bărbații de origine coreeană cheltuiesc mai mulți bani pe cosmetice față de majoritatea, ceea ce dovedește că oricine poate avea grijă de tenul său pentru un aspect sănătos și tânăr. 


Ai întrebări?