Tot ce trebuie să știi despre Vitamina C

Tot ce trebuie să știi despre Vitamina C

Iată ce trebuie să știe orice femeie atunci când dorește să combată cu succes îmbătrânirea tenului.

Unul dintre cele mai revoluționare și esențiale ingrediente active pentru îngrijirea tenului care funcționează cu adevărat este vitamina C. Pe lângă celelalte produse esențiale pentru rutina ta de skincare, vitamina C este esențială atunci când ești preocupată de un aspect revigorant și tânăr al pielii.

Cu siguranță te întrebi de ce este banala vitamina C atât de specială. Ei bine, acest antioxidant este cel care ajută în cel mai eficient mod la combaterea problemelor pielii. De la petele de pigmentare, la linii fine, riduri și chiar textura pielii, vitamina C este remediul optim pentru prevenire și ținerea sub control a acestor probleme.

Ca orice antioxidant și vitamina C are un set de reguli pe care trebuie să le știi și să le respecți atunci când dorești să o introduci în rutina ta zilnică.

Ce este vitamina C?

Vitamina C sau Acidul L-Ascorbic cum mai este denumit, este un ingredient activ puternic folosit în îngrijirea pielii. Acest acid L-ascorbic este unul care acționează instant în comparație cu alții și este absorbit cu rapiditate în piele. 

Recomandată foarte des de către medicii dermatologi din întreaga lume, vitamina C este un nutrient esențial pentru viața noastră. Folosită în formulele produselor anti-aging, vitamina C îmbunătățește textura și strălucirea pielii, reducând în același timp liniile fine și ridurile, care apar inevitabil odată cu înaintarea în vârstă.

La ce folosește vitamina C?

Fiind cunoscută pentru calitățile sale antioxidante, vitamina C, este cel mai folosit ingredient în realizarea produselor pentru îngrijirea pielii. Folosirea produselor cu vitamina C te apără de factorii de mediu dăunători pielii tale, prevenind astfel degradarea ei.

Care sunt acești factori de mediu dăunători? Cu siguranță ești familiară cu radicalii liberi, care atacă în mod direct textura pielii. Aceștia împreună cu poluarea, razele UV și bineînțeles mediul insalubru în care de multe ori ne desfășurăm activitățile noastre de zi cu zi.

Pielea este atacată de toți acești factori dăunători pe tot parcursul anului, acest lucru ducând la subțierea ei. De aici apare și senzația de piele care „ține” sau pielea uscată și sensibilă care se manifestă în diferite moduri mai puțin aspectuoase.

Folosirea regulată a produselor pe bază de vitamina C, poate reduce în mod vizibil și sănătos aspectul de îmbătrânire prematură a tenului, cauzată de factorii externi. Fie că alegi să folosești o fiolă cu concentrație mare de vitamina C, sau o mască cu rol antioxidant și revitalizant, toate acestea te vor ajuta în lupta ta cu tenul afectat.

Un alt efect benefic al utilizării vitaminei C în rutina ta zilnică este faptul că ajută în ameliorarea melasmei. Melasma este o afecțiune întâlnită mai ales la femei și e caracterizată prin apariția la nivelul feței sau gâtului a unor pigmentări maronii sub formă de pete.

Hiperpigmentările apar din diferite cauze, cum ar fi aplicarea diferitelor tratamente cu acizi într-un mod greșit, ca efecte secundare după sarcină, sau după expunerea la soare într-un mod neprotejat. 

Diminuarea petelor maronii de pe ten poate fi estompată într-un mod foarte ușor și sănătos, prin utilizarea regulată a unui ser cu o concentrație mare de vitamina C, în rutina ta de îngrijire a tenului, în prima parte a zilei.

Beneficiile vitaminei C în rutina ta de îngrijire a tenului

Avantajele utilizării vitaminei C în rutina ta de skincare sunt enorme. Pe lângă faptul că este un antioxidant vital pentru tenul tău, aceasta are puterea de a stimula producția de colagen. 

De ce este acest factor atât de important? Răspunsul este simplu: odată cu înaintarea în vârstă apar și mici semne de îmbătrânire sau de oboseală a tenului. Implicit vor apărea liniile fine, ridurile, iar circulația sângelui încetinește.

Utilizând vitamina C în ritualul de îngrijire a tenului, vei ajuta la întărirea țesutului de susținere a pielii, care la rândul lui va netezii ridurile și va stimula strălucirea naturală a pielii.

Un alt avantaj al utilizării vitaminei C este funcția de anti-aging. Printr-o utilizare corectă a vitaminei C poți estompa efectul de îmbătrânire a tenului și vei putea crește circulația sângelui în zona feței și a decolteului. Astfel pielea va fi mai bine oxigenată, hrănită și mult mai tonifiată.

Pe lângă toate aceste beneficii vitamina C are rolul de a ajuta crema de protecție solară să acționeze mult mai în profunzime, astfel efectul ei va fi maximizat. Vitamina C acționează precum un scut împotriva razelor UV atât timp cât ea este folosită înaintea aplicării SPF-ului. Astfel vei dubla beneficiile de protecție asupra tenului tău.

Așadar, dacă până acum nu ai luat în calcul utilizarea antioxidantului vitamina C în ritualul tău de skincare, este cazul să faci o schimbare. Alege fie o mască sau un ser potrivit tenului tău și nu-l lăsa să sufere din cauza radicalilor liberi.

Recomandăm serul cu Vitamina C, DD'ELL, la doar 42 lei.

Este suficient pentru o rutină de 1-2 luni. Se introduce gradual în rutina de îngrijire a pielii; se aplică 3-4 picături dimineața după curățarea tenului. Se lasă să acționeze 10-15 minute după care se sigilează cu o cremă hidratantă. Este indicată folosirea unei creme cu factor de protecție solară.

După deschidere se păstrează la frigider.


Ai întrebări?