Politica de retur

Dreptul de retragere

Clientul are dreptul de a se retrage din contract, fara a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice, conform O.U.G. nr. 34/2014. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de Client, intra în posesia fizică a produselor.

Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Clientul este obligat să notifice SC Inovua Trading SRL intenția sa de a returna produsele achiziționate printr-o comunicare scrisă la adresa: Strada DN1, Nr. 16, Municipiul Câmpina, Județul Prahova, in termen de maximum 14 zile de la primirea produselor, in care sa mentionati si contul IBAN pentru rambursul sumei, sau produsele pe care doriti sa le inlocuiti.

În acest scop, puteti alege una dintre următoarele variante:

  • de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut aici;
  • de a face orice altă declaraţie neechivocă în care va exprimati decizia de retragere din contract.

Efectele retragerii

In cazul in care Clientul isi exercita dreptul de retragere, trebuie sa returneze produsele in aceeași stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate documentele care l-au însoțit: cutii, etichete, instrucţiuni/alte documente (dacă exista) etc.) in termen de cel mult 14 zile de la data la care Clientul a notificat SC Inovua Trading SRL despre intentia de retragere din contract.

Inapoiem contravaloarea produsului, prin virament bancar, inclusiv costurile livrarii initiale (cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi), in cel mult 14 de zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul Contract. Cu toate acestea, SC Inovua Trading SRL poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor returnate care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către SC Inovua Trading SRL, luându-se în considerare data cea mai apropiată. Plata returului la adresa noastra este in responsabilitatea clientului.

Cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client.

Avand in vedere prevederile O.U.G. nr. 34/2014 si natura produselor comercializate de SC Inovua Trading SRL,  din motive de protecţie a sănătăţii si din motive de igienă, dreptul Clientului de a se retrage Contract se aplica numai produselor care sunt returnate in aceeaşi stare in care au fost primite, fara a fi desigilate. Nu se va efectua nicio rambursare daca produsul a fost desigilat, daca nu este in aceeasi conditie in care a fost livrat sau daca este deteriorat. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca produsele au fost desigilate, ca sunt cele comandate si corespund cerinţelor dvs, aceste produse nemaiputand fi returnate catre SC Inovua Trading SRL si nemaiputand face obiectul dreptului de retragere de catre Client.

Clientul va returna Produsul către SC Inovua Trading SRL la adresa: Strada DN1, Nr. 16, Municipiul Câmpina, Județul Prahova. Nu se acceptă coletele trimise la altă adresă decât cea menţionată mai sus sau coletele expediate prin Poșta Română.

In cazul in care Clientul nu este gasit la adresa specificata in comanda si solicita retransmiterea coletului ulterior, costul retransmiterii coletului este suportat de client.